Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Aardappelen
0.51 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Laurierblad
½ stuk(s)
Maiskolf
2 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
80 gram
Garnalen
100 ml
Kokosmelk
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de de kleine rode ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de rode ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een 1 minuut.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.
Tip: Zowel bouillon als garnalen bevatten relatief veel zout. Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.
Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten en niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?
Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de soeppan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.