Romanesco-soep

Romanesco-soep

Met geroosterde hazelnoten, rode basilicum en baguette

Lees meer

Deze groente wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd en je ziet meteen waarom: geheel in feeststemming lijkt de romanesco net op een berg kerstbomen! De smaak is subtiel en licht nootachtig, wat frisser dan die van bloemkool en wat zachter dan die van broccoli. Deze kool bevat aardig wat zetmeel, waardoor de soep heerlijk romig wordt. Zo houd je genoeg ruimte over voor de rest van het feestmaal.

Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd45 minuten
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Romanesco

¾ stuks

Baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Hazelnoten

(BevatNoten)

6 blaadje

Rode basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon