HelloFresh
topBanner
Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat

Risotto van parelgerst met kipgehakt en tomaat

met piri-pirikruiden en verse peterselie

Lees meer

.

Labels:Balans
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 g

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

250 g

Rode cherrytomaten

⅔ stuks

Komkommer

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Mediterraans gekruid kipgehakt

1 tl

Piri-pirikruiden

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2805 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 225 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en weeg 70 g parelgerst per persoon af. Los 1/4 groentebouillonblokje per persoon op in het kokende water, voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 23-25 minuten gaar. Roer regelmatig goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet daarna als het nodig is af.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in blokjes. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd ook de takjes fijn en voeg ze toe aan de kokende parelgerst. Bewaar de blaadjes apart.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op gemiddeld vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten, de tomatenblokjes en de piri-pirikruiden toe en bak nog 7 - 8 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de mesclun en de komkommer toe aan een saladekom. Meng met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

5

Voeg de parelgerst en het grootste deel van de peterselie toe aan de wok of hapjespan, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 - 2 minuten.

6

Verdeel de parelgerst over de borden en garneer met de belegen kaas en overige peterselie. Serveer met de salade.