Skip to main content
Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en Parmezaans kaas

4.2
(2,6K)

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt het gerecht op smaak met de kruidige en pittige Parmigiano Reggiano, beter bekend als Parmezaanse kaas. Houd de orzo tijdens het bereiden goed in de gaten - de hoeveelheid vocht die je nodig hebt hangt af van het formaat pan dat je gebruikt.

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Caloriebewust
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

15 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2816 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

Hakken en raspen
2

Hak de walnoten grof ten rasp de Parmigiano Reggiano grof.

Orzo bereiden
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut tt. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
5

Voeg vervolgens de kastanje-champignons met bosui en de helft van de Parmigiano Reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Het brood is gemaakt van spelt
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en frisse yoghurt

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Met geurige kruiden en romige kokosmelk
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met patatjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverde basilicumcrème en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en verschrikkelijk verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pikante yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

Garnalen met noedelsoep à la laksa en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witloofsalade
Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in curry-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais