Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en Parmezaans kaas

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt het gerecht op smaak met de kruidige en pittige Parmigiano Reggiano, beter bekend als Parmezaanse kaas. Houd de orzo tijdens het bereiden goed in de gaten - de hoeveelheid vocht die je nodig hebt hangt af van het formaat pan dat je gebruikt.

Labels:
Veggie
•Chef's Choice
•Caloriebewust
Allergenen:
Noten
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

15 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2816 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Wok met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

Hakken en raspen
2

Hak de walnoten grof ten rasp de Parmigiano Reggiano grof.

Orzo bereiden
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut tt. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
5

Voeg vervolgens de kastanje-champignons met bosui en de helft van de Parmigiano Reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige Parmigiano Reggiano.