Skip to main content
Rijkgevulde boerenomelet
Rijkgevulde boerenomelet

Rijkgevulde boerenomelet

met aardappel, oude kaas en een frisse salade

4.1
(562)

Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Naar het schijnt werd deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

125 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat: Gluten)

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2718 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Snijden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 – 8 minuten. • Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. • Hak de krulpeterselie en de bieslook grof.

Sausje maken
2

• Voeg de rode paprika en de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 – 7 minuten. Schep af en toe om. • Kluts ondertussen met een garde de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat, afgedekt, in 4 – 5 minuten stollen. • Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.

Serveren
4

• Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. • Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders