Bulgurbowl met pulled paddo's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met pulled paddo's

Bulgurbowl met pulled paddo's

met knapperige kikkererwten en komkommer-tomatensalade

Nieuw ingrediënt in je box! Lekker Fred's Pulled Paddo's Shoarma betovert smaakpapillen met langzaam gegaarde paddenstoelen en verrassende shoarmakruiden.

Labels:
Plantaardig
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Lekker Fred's pulled paddo's - Shoarma

½ pak(ken)

Kikkererwten

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3483 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels21.5 g
Eiwitten20.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Kom
Kleine kom

Instructies

Bulgur bereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de bulgur.
  • Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng goed door.
Kikkererwten bakken
2
  • Spoel de kikkererwten af ​​onder koud water, laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 minuten. 
  • Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon en het gerookte paprikapoeder toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit een tweede pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de pulled paddo's en de ui 5 - 6 minuten.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat en komkommer toe en meng met de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en sambal naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden.
  • Verdeel de pulled paddo's, knapperige kikkererwten en tomaat-komkommersalade erover.
  • Garneer met de sambalmayonaise.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.