Skip to main content
Bulgurbowl met pulled paddo's

Bulgurbowl met pulled paddo's

met knapperige kikkererwten en komkommer-tomatensalade

4.0
(98)

Nieuw ingrediënt in je box! Lekker Fred's Pulled Paddo's Shoarma betovert smaakpapillen met langzaam gegaarde paddenstoelen en verrassende shoarmakruiden.

Labels:
Plantaardig
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Lekker Fred's pulled paddo's - Shoarma

½ pak(ken)

Kikkererwten

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3483 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels21.5 g
Eiwitten20.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Kom
Kleine kom

Instructies

Bulgur bereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de bulgur.
  • Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng goed door.
Kikkererwten bakken
2
  • Spoel de kikkererwten af ​​onder koud water, laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 minuten. 
  • Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon en het gerookte paprikapoeder toe en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit een tweede pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de pulled paddo's en de ui 5 - 6 minuten.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomaat en komkommer toe en meng met de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de aangegeven hoeveelheid water voor saus en sambal naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden.
  • Verdeel de pulled paddo's, knapperige kikkererwten en tomaat-komkommersalade erover.
  • Garneer met de sambalmayonaise.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders