Skip to main content
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

met frisse salade en patatjes

Wist je dat hoewel kerstomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Allergenen:
Pesce
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten: Sellerie)

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten: Sellerie)

120 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat: Pesce)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Hvede)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Grove mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3117 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten39.3 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels10 g
Eiwitten36.4 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kom
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de tonijnsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). 
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten krokant. 
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.

Snijden
2
  • Kook de gebroken sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel onder koud water.
  • Halveer ondertussen de rode kerstomaten en meng in een saladekom met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg in een kom de helft van de verse kruiden toe en per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl grove mosterd en 1 tl honing. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom. Meng goed en breng de kruidendressing op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de pan van de tonijnsteak opnieuw zonder extra bakvet toe te voegen op hoog vuur en voeg de knoflook, sperziebonen en panko toe. Bak 3 - 4 minuten al roerend, of tot de panko goudbruin kleurt.
  • Zet het vuur uit en voeg de overige verse kruiden toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.

Serveren
4
  • Meng de salademix toe in de saladekom met de kerstomaten.
  • Verdeel de patatjes over de borden.
  • Leg de tonijnsteak en de sperziebonen met panko naast de patatjes. Besprenkel met de kruidendressing en de citroenrasp naar smaak.
  • Serveer met de salade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla