Door de aardappelen te poffen concentreer je hun smaak. Spek is een klassieke metgezel van de aardappel. De gepofte pompoenpitjes zorgen voor een knapperige bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200
Vastkokende aardappelen
½
Venkel
125
Rode cherrytomaten
20
Pompoenpitten
25
Ontbijtspek
30
Gemengde sla
2
Magere yoghurt
1
Olijfolie
1
Zwarte balsamicoazijn
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappelen (gwenne) schoon. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten (ongeveer 5 bij 3 cm). Leg de aardappelen op een vel aluminiumfolie per persoon. Besprenkel met de helft van de olijfolie, vouw het aluminiumfolie dicht en pof de aardappelen 35 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snipper de venkel. Snijd het eventuele venkelloof klein. Halveer de cherrytomaten.
Verhit wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak vervolgens het ontbijtspek 3 - 4 minuten aan elke kant knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak vervolgens de venkel in de wok of hapjespan en voeg 1 el water per persoon toe. Bak in 6 - 8 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Maak een dressing in een saladekom met de overige olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Voeg de cherrytomaten en gemengde sla toe en meng met de venkel tot een salade. Hak het ontbijtspek grof en strooi over de salade.
Breng de aardappelen op smaak met zout en peper en garneer met de magere yoghurt, pompoenpitten en eventueel het venkelloof. Serveer met de salade.