Platbroodpizza met drie kazen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met drie kazen en courgette

Platbroodpizza met drie kazen en courgette

met kastanjechampignons en walnoten

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
•Familie
•Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Kastanjechampignons

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

20 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)975 kcal
Energie (kJ)4079 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.4 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Grillpan of koekenpan
•Steelpan
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Couper les légumes
1

Préchauffez le four à 200°C. Écrasez ou émincez l'ail. Coupez la courgette en fines rondelles et les champignons blonds en fines lamelles.

Cuire la courgette
2

Faire chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la poêle (à griller) et faites-y cuire/dorer les rondelles de courgette 2 minutes par côté à feu vif.

Mélanger la sauce
3

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive dans la casserole en inox à feu moyen et faites-y revenir l'ail 2 minutes. Baissez le feu et ajoutez la passata, la moitié des épices italiennes et le vinaigre balsamique noir. Laissez réduire 6 à 8 minutes à feu moyen. Salez et poivrez à votre goût.

Apprêter la pizza
4

Disposez les pains plats sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Badigeonnez-les de sauce et disposez-y la courgette et les champignons blonds. Salez et poivrez à votre goût. Saupoudrez les pizzas du reste d’épices italiennes, du gouda mi-vieux, du fromage vieux, du fromage italien râpés et des noix concassées.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Cuire les pizzas
5

Enfournez les pizzas sur pain plat environ 7 à 9 minutes, ou jusqu’à ce qu'elles soient joliment dorées.

Tip: Je hebt misschien niet genoeg ruimte in de oven om de pizza's tegelijk te bakken; beleg en bak ze daarom in delen. Je kunt ook alvast een pizza eten terwijl de ander in de oven zit.

Servir
6

Servez les pizzas sur pain plat sur les assiettes.