Skip to main content
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper

Peru is de afgelopen jaren meerdere keren uitgeroepen tot beste culinaire bestemming in de wereld door het prestigieuze World Travel Awards (WTA). In dit gerecht krijg je een breed smaken- en texturenpalet: zacht gegrilde zoete aardappel, friszure yoghurt, knapperige mais in limoen, peper en koriandersalsa gecombineerd met stevige zilvervliesrijst.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Maiskolf

1 pak(ken)

Zwarte bonen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

70 gram

Zilvervliesrijst

50 gram

Feta

50 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3038.9 kJ
Energie (kcal)726.3 kcal
Energie (kJ)3038.9 kJ
Energie (kcal)726.3 kcal
Vetten36.8 g
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd10.8 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten67.4 g
Koolhydraten67.4 g
waarvan suikers26.3 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels20.3 g
Vezels20.3 g
Eiwitten21.7 g
Eiwitten21.7 g
Zout1.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Vergiet
Bakpapier
Bakplaat
Rasp
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in kwarten. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Verwijder de bladeren van de maiskolf, zet de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Bakken
2

Verdeel de rode ui en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, kruid met peper en zout en meng goed. Bak in 25 - 30 minuten gaar. Schep halverwege om. Verdeel de mais over de ene helft van een andere bakplaat met bakpapier en de zwarte bonen over de andere helft. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, kruid met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven.

Salsa maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit in een saladekom. Snijd de koriander fijn. Meng 1/4 tl limoenrasp per persoon, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, de koriander, de rode peper en de tomaat door het limoensap in de saladekom. Breng op smaak met zout.

Rijst koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 50 g rijst per persoon en 25 g feta per persoon. De overige rijst en feta kun je de volgende dag in een salade gebruiken.

Afwerken
5

Meng de maïs door de salsa in de saladekom. Verkruimel de feta.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 60% van de ADH vezels bevat? Dit is te danken aan de bonen, zilvervliesrijst, groente en zoete aardappel.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop, zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met ui en bonen ernaast. Serveer de magere yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met feta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met mais, tomaat en kokosmelk
Rigatoni met champignons en truffelolie

Rigatoni met champignons en truffelolie

met crème fraîche, broccolini en walnootstukjes
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade
Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

in mascarpone-tomatensaus met vers basilicum
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, limoen en verse koriander
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook in paddenstoelenjus

met pompoen-aardappelpuree
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en komkommersalade
Spinaziestoemp met boerenworst

Spinaziestoemp met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten
Stoemp met gehaktballetjes

Stoemp met gehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
NL: Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek // BE: Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

NL: Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek // BE: Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

met zelfgemaakte jus
Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

met hummus en Griekse salade
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade, aardappeltjes en paprikamayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes