Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum
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Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum

Pizza met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus

Is er een kleine kok in huis? Versier samen de pizza's en verras iedereen in huis met dit smakelijke hoofdgerecht.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Varkensboerengehakt

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

½ stuk(s)

Paprika

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Libanees flatbread

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)961 kcal
Energie (kJ)4019 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers12 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Émincez l'oignon. Émincez ou écrasez l'ail.

Cuire la viande
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y cuire la viande hachée 3 minutes. Réservez-la hors de la sauteuse.

Préparer la sauce
3

Dans la même sauteuse, faites cuire l'oignon, l'ail et les épices italiennes 2 à 3 minutes. Déglacez avec, par personne, 1 cc de vinaigre balsamique noir, 1 cs d'eau et la passata. Assaisonnez à votre goût avec du sel et du poivre. Laissez mijoter 5 à 6 minutes à couvert.

Couper
4

Pendant ce temps, coupez le poivron en lanières. Déchirez grossièrement la mozzarella.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Préparer la pizza
5

Disposez les pains plats sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Tartinez-les de sauce tomate et disposez-y la viande hachée, le poivron, la mozzarella et le fromage italien. Enfournez les pizzas sur pains plats 7 à 8 minutes. Pendant ce temps, retirez les feuilles des brins de basilic et coupez-les en lanières.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Beleg dan 1 platbrood per persoon en serveer de overige ingrediënten ernaast. Vul eventueel de volgende dag het andere platbrood met het overige beleg.

Servir
6

Servez les pizzas sur les assiettes. Garnissez-les de basilic frais et parsemez-les d'un filet d'huile d'olive vierge extra à votre goût.