Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 299 beoordelingen
Lees meer

Bestaat een gezonde pizza? Ja, namelijk met een dunne bodem van volkoren meel met daarop groenten en vezels. En niet met 1, maar 2 soorten kazen - de milde en romige ricotta, in combinatie met de pittige Grana Padano.

Labels:Calorie-focusQuick & easyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Rode ui

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Venkel

2 blik

Tomatenpuree

100 g

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Groente snijden
Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.

Groenten bakken
Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Saus bakken
Saus bakken
3

Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta en 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Smeer het platbrood in met de tomaat-ricottapuree.

Platbroden beleggen
Platbroden beleggen
4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overíge ricotta en Grana Padano op de groenten.

Platbroden afbakken
Platbroden afbakken
5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de platbroden 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Voeg naar smaak extra rucola toe.