HelloFresh
topBanner
Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel, Grana Padano en ricotta

Lees meer

Bestaat een gezonde pizza? Ja, namelijk met een dunne bodem van volkoren meel met daarop groenten en vezels. En niet met 1, maar 2 soorten kazen - de milde en romige ricotta, in combinatie met de pittige Grana Padano.

Labels:BalansQuick & easyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Rode ui

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Venkel

2 blik

Tomatenpuree

100 g

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta en 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Smeer het platbrood in met de tomaat-ricottapuree.

4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overíge ricotta en Grana Padano op de groenten.

5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak de platbroden 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Voeg naar smaak extra rucola toe.