Pizza bianco met courgette en groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza bianco met courgette en groene pesto

Pizza bianco met courgette en groene pesto

met champignons en belegen kaas

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3913 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten42.7 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels6.5 g
Eiwitten28 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in dunne schijfjes en de ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. 
  • Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart.
Bakken
2
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pizza beleggen
3
  • Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de zure room en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer met het pestomengsel. 
  • Verdeel de courgette, ui, champignons en overige geraspte kaas over de pizzabodem. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven. Besprenkel met de overige pesto (zie Tip).
  • Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.

Gezondheidstip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kun je de volgende dag gebruiken in een salade of op een broodje.