Pita met sticky pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla en pinda's

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept 15 minuten op tafel zet!

Labels:
Klimaatbewust
Allergenen:
Tarwe
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Pulled chicken

50 gram

Witte kool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

⅓ head

Botersla

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Pikante uienchutney

⅓ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3397 kJ
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels7.6 g
Eiwitten32.7 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout.
  • Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en schep goed om.
Bakken en snijden
3
  • Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof.
  • Hak de gezouten pinda's grof.
  • Snijd de pitabroodjes open.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Besmeer beide helften van de pita met de mayonaise en uienchutney (zie Tip).
  • Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui.
  • Voeg de tomatenblokjes en de overige botersla toe aan de koolsla. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's.
  • Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesaus. Meng per persoon: 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.