Pita met sticky pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla, uienchutney en pinda's

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kippendij met bot

50 gram

Witte kool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

½ stuk(s)

Tomaat

¼ head

Botersla

5 gram

Gezouten pinda's

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)950 kcal
Energie (kJ)3976 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers27 g
Vezels6.2 g
Eiwitten41 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten.
  • Verwijder het bot van de kippendij en trek het vlees met twee vorken uit elkaar (zie Tip).

Tip: Je kunt ook je handen gebruiken om het kippenvlees mooi klein te scheuren.

Kip bakken
2
  • Voeg de geplukte kippendij toe aan de rode ui en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout.
  • Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en schep goed om.
Bakken en snijden
3
  • Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof.
  • Hak de gezouten pinda's grof.
  • Snijd de pitabroodjes open.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney.
  • Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui.
  • Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's.
  • Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.

Tip: Serveer dan 1 gevuld pitabroodje en serveer de overige pulled chicken en salade ernaast. Bewaar het tweede pitabroodje, overige mayonaise en chutney voor de lunch de volgende dag.