Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de witte kool en wortel vast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Rode ui
360 gram
Pulled chicken
100 gram
Wittekool en wortel
4 stuk(s)
Pitabroodje
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Tomaat
â…” stuk(s)
Botersla
10 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)60 gram
Pikante uienchutney
(BevatSulfiet)1 el
Zonnebloemolie
2 tl
Suiker
2 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Trek de sticky kip met een vork uit elkaar en voeg toe aan de koekenpan met rode ui. Bak 4 - 5 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en schep goed om.
Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.
Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky kip met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.