HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPita Met Sticky Pulled Chicken
topBanner
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla, uienchutney en pinda's

Supersnel
Lees meer

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de witte kool en wortel vast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenPinda'sEiMosterdSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

360 gram

Pulled chicken

100 gram

Wittekool en wortel

4 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Tomaat

⅔ stuk(s)

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

60 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4043 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Trek de sticky kip met een vork uit elkaar en voeg toe aan de koekenpan met rode ui. Bak 4 - 5 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.

2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en schep goed om.

3

Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.

4

Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky kip met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.