Pita met sticky pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla, uienchutney en pinda's

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de witte kool en wortel vast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kippendij met bot

50 gram

Witte kool en wortel

2 stuk(s)

Pitabroodje

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ head

Botersla

5 gram

Gezouten pinda's

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)966 kcal
Energie (kJ)4043 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers30 g
Vezels6.4 g
Eiwitten41 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Cuire
1

Préchauffez le four à 180°C. Émincez l'oignon rouge en fines demi-rondelles. Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y cuire l’oignon rouge 1 à 2 minutes. Séparez le poulet laqué à l'aide d'une fourchette et ajoutez-le à la poêle avec l'oignon rouge. Faites-le cuire 4 à 5 minutes et assaisonnez de sel et de poivre.

Tip: Gebruik eventueel je handen om het kippenvlees mooi klein te scheuren.

Préparer la salade
2

Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez, par personne : 1 cs de vinaigre de vin blanc, 1 cc de sucre et une pincée de sel. Incorporez le chou blanc et la carotte au saladier, mélangez le tout.

Cuire et couper
3

Enfournez les pains pita 3 à 4 minutes. Pendant ce temps, coupez la tomate en dés et déchirez grossièrement les feuilles de laitue. Concassez grossièrement les cacahuètes salées. Ouvrez les pains pita.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Servir
4

Tartinez les deux côtés de la pita de mayonnaise et de chutney d'oignons. Garnissez-les de quelques feuilles de laitue, de salade de chou et de poulet laqué effiloché aux oignons. Ajoutez la tomate et la laitue restante à la salade de chou et versez un filet d'huile d'olive vierge extra à votre convenance. Accompagnez les pitas de la salade. Parsemez les cacahuètes salées sur les pitas et la salade.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.