HelloFresh
topBanner
Pikante harissacouscous met feta en olijven

Pikante harissacouscous met feta en olijven

Lees meer

Dit Mediterraanse gerecht is snel klaar. Je bereid de couscous in dit gerecht samen met de tomaat, tomatenpuree en harissa. Hier- door kunnen de smaken nog beter in de couscous trekken en krijgt het gerecht een intense smaak. De harissa zorgt voor een pikante smaak met als tegenhanger onze Griekse feta.

Labels:PittigVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Aubergine

2 stuks

Tomaat

2 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Zwarte olijven

⅔ stuks

Tomatenpuree

1 tl

Harissa

170 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2575 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en tomaat in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Snijd de koriander fijn en halveer de olijven.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de tomatenpuree, harissa (let op dit is pittig!), zwarte balsamicoazijn en couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur uit en laat, afgedekt , 10 minuten wellen.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

5

Voeg de aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa en/of peper en zout.

6

Verdeel de couscous. Garneer met de koriander en feta. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.