HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPeruaanse Aardappelsoep Met Witte Kaas
topBanner
Peruaanse aardappelsoep met witte kaas

Peruaanse aardappelsoep met witte kaas

Met courgette, cashewstukjes en komijn

Lees meer

Deze maaltijdsoep is geïnspireerd op locro de papa uit Peru. Deze aardappelsoep vind je niet alleen bij Peruaanse gezinnen op tafel, het is een favoriet in heel Zuid-Amerika. Vandaag maak je een vegetarische variant met komijn en toppings als cashewnoten en witte kaas.

Labels:VeggieInspiratie
Allergenen:NotenCashewnotenMelk (inclusief lactose)SojaGlutenTarweGerstRogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Zoete aardappel

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Witte kaas

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, RoggeKan bevattenNoten, Sesamzaad, Eieren, Lupine, Gluten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

700 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3320 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Energie (kJ)3320 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten32.0 g
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten95 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers22.0 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels12.84 g
Vezels12.84 g
Eiwitten27 g
Eiwitten27 g
Zout6.0 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Préchauffez le four à 210 degrés. Préparez le bouillon. Écrasez ou émincez l’ail et hachez l’oignon. Épluchez les patates douces et les pommes de terre et coupez-les en morceaux de 2 cm. Taillez la courgette en morceaux de ½ cm.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon op 350 ml water en de helft van de feta. Overgebleven feta is heerlijk in een salade de volgende dag.

2

Faites chauffer la moitié de l’huile d’olive dans la marmite à soupe et faites-y revenir l’oignon et l’ail 1 minute à feu moyen-vif. Ajoutez le cumin et le paprika à mi-cuisson. Ajoutez le bouillon, les pommes de terre et les patates douces, portez à ébullition, puis réglez le feu sur moyen-doux. Couvrez et laissez mijoter 15 minutes.

3

Pendant ce temps, hachez grossièrement la coriandre et découpez le fromage grec en dés. Enfournez la ciabatta complète 6 à 8 minutes.

4

Pendant ce temps, faites chauffer le reste d’huile d’olive dans la poêle et faites-y cuire les dés de courgette à feu moyen-vif durant 6 à 8 minutes ou jusqu’à ce qu’ils soient dorés. Salez et poivrez.

5

Mixez la soupe à l’aide du mixeur plongeant et ajoutez éventuellement de l’eau de cuisson pour l’éclaircir. Incorporez le vinaigre balsamique noir, puis salez et poivrez.

6

Servez la soupe dans des assiettes creuses, puis garnissez avec le fromage grec, les morceaux de noix de cajou, la courgette et la coriandre. Accompagnez le tout de la ciabatta.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Voornamelijk door de aardappelen en groenten.