Skip to main content
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten

4.4
(3,1K)

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Trottole tricolore

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

40 gram

Rode pesto

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Serranoham

1 stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

5 gram

Pompoenpitten

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)796 kcal
Energie (kJ)3331 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.5 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met zout in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip).
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Scheur de ham en mozzarella in stukjes.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan het water voor de pasta in een waterkoker.

Roosteren en snijden
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en bewaar een klein beetje kookvocht.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Mengen
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, rode pesto en tomaat 3 - 5 minuten.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Meng de rucola en veldsla door de dressing.
  • Voeg de pasta en 1 el kookvocht per persoon toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Schep de pasta bovenop de salade.
  • Bestrooi met de ham en mozzarellastukjes.
  • Garneer met het basilicum en de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders