Skip to main content
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel

4.2
(156)

Speciaal ingrediënt in je box! De perzik, een sappige zomervrucht, is op z'n best van juni tot augustus. Perfect rijp en vol smaak.

:
Calorie Smart
Végé
Légumes ++
Ingrédient spécial
:
Tarwe
Gluten
Noten
Amandelnoten
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

25 minuten
25 minuten

½ stuk(s)

Courgette

40 gram

Parelcouscous

( )

10 gram

Amandelschaafsel

( )

¼ pak(ken)

Linzen

()

40 gram

Rucola

4 ml

Balsamicocrème

()

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Biologische volle yoghurt

()

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

½ stuk(s)

Perzik

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Witte kaas

()

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2538 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten29.3 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels10.5 g
Eiwitten19.6 g
Zout1.9 g
Potassium363.5 mg
Calcium76.4 mg
Iron1.6 mg
Grillpan of koekenpan
Pan met deksel
Zeef
Kom
Saladekom

Courgette bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot voor de parelcouscous.
  • Snijd de courgette in schijfjes.
  • Verhit een grillpan of gewone pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak of grill de courgetteschijfjes 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Parelcouscous koken
2
  • Kook de parelcouscous samen met de helft van de Griekse kruidenmix, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes. 
  • Snijd de perzik in partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Saus maken
3
  • Verhit een klontje boter in de pan op middelhoog vuur. Bak de appel, perzik en ui in 4 - 5 minuten goudbruin.
  • Laat de linzen uitlekken.
  • Meng in een kom de kaas met de yoghurt en de overige Griekse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de rucola met de parelcouscous, de linzen, de courgette en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade over borden.
  • Verdeel de appel, perzik, ui en yoghurtsaus eroverheen.
  • Garneer het amandelschaafsel en besprenkel met de balsamicocrème.