Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
250 gram
Champignons
150 gram
Zoete aardappelblokjes
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)5 gram
Verse tijm
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)1 stuk(s)
Wortel
350 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Verdeel de ui, champignons, zoete aardappelblokjes en wortel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de feta.
Meng de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, geroosterde pompoenpitten en overige tijm.