Parelcouscous met pompoen en feta
Met kastanjechampignons en hazelnoten
Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken, maar qua smaken uitdagend door de geurige dragon en hartige Griekse feta. Deze feta is gemaakt van schapenmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. De kaas zorgt in dit gerecht voor extra romigheid.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Ui
250 gram
Kastanjechampignons
200 gram
Pompoenblokjes
170 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
6 bosje(s)
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)
Zelf toevoegen
350 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven, schep halverwege om.
Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon, breng opnieuw aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes, houd de blaadjes heel en snijd de steeltjes fijn. Verkruimel de feta en snijd de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de hazelnoten tot ze beginnen te geuren.
Meng de groenten uit de oven met de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.