Skip to main content
Zelfgemaakt gehaktbrood met aardappelpuree

Zelfgemaakt gehaktbrood met aardappelpuree

met gesmoorde prei en cranberrychutney

Stoven is een kooktechniek waarbij voedsel licht wordt gebakken voordat het wordt gestoofd of gekookt in een kleine hoeveelheid vloeistof. Het is perfect om voedsel sappig te houden en veel smaak te geven!

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 snufje

Nootmuskaat

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

40 gram

Cranberrychutney

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

30 ml

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] boter

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3483 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten95.8 g
waarvan suikers27.1 g
Vezels13.6 g
Eiwitten30.3 g
Zout1.9 g
Kom
Ovenschaal
Aardappelstamper
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui zeer fijn.
  • Rasp een snuifje nootmuskaat.
  • Snijd de peterselie fijn.
Groenten snijden
2
  • Bereid de bouillon.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd vervolgens in stukken van 10 cm lang.
Gehaktbrood maken
3
  • Voeg het gehakt toe aan een kom.
  • Voeg de melk, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat en de helft van de peterselie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed tot een stevige bal.
Gehaktbrood bakken
4
  • Vet een ovenschaal in met een klein klontje boter.
  • Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan, zodat het de vorm van een brood krijgt.
  • Bak 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Maak je het gehaktbrood voor meer dan twee personen? Dan kan het langer duren voordat het brood gaar is. Verleng de oventijd en houd de garing goed in de gaten. Leg eventueel wat klontjes boter op het gehaktbrood - zo wordt het nog smeuïger!

Prei stoven
5
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de prei 3 - 4 minuten.
  • Blus af met de bouillon en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes stoven.
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de mosterd, een klontje boter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Snijd het gehaktbrood in sneetjes en serveer op borden. Schenk het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal eroverheen.
  • Serveer met de aardappelpuree, de gesmoorde prei en de cranberrychutney.
  • Garneer de puree met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders