Orzo met gebakken rode ui en frisse citroenricotta
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Orzo met gebakken rode ui en frisse citroenricotta

Orzo met gebakken rode ui en frisse citroenricotta

met kastanjechampignons en pecorino

Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Labels:
Makkelijk
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Orzo

50 gram

Ricotta

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)682 kcal
Energie (kJ)2853 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.7 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Keukenpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon. Coupez l'oignon rouge en huit dans la longueur. Nettoyez les champignons blonds avec l’essuie-tout, puis détaillez-les en lamelles. Ciselez finement le cerfeuil et hachez grossièrement l’estragon. Prélevez le zeste du citron avec la râpe fine et pressez le jus.

Cuire les champignons
2

Dans la grande poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen et faites-y dorer et fondre l'oignon rouge 16 à 18 minutes. Ajoutez les champignons à la poêle dans les 5 à 7 dernières minutes et faites-les dorer en remuant. Salez et poivrez à votre goût. Pendant ce temps, faites chauffer la casserole à feu moyen-vif, sans matière grasse et faites-y revenir l'orzo 1 minute. Ajoutez le bouillon, portez le feu sur doux et laissez cuire l'orzo 12 minutes à couvert, jusqu'à absorption complète. Ensuite, égrainez-le et réservez-le sans couvercle.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Mélanger la ricotta
3

Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez la ricotta, le pecorino râpé ainsi que ¼ cc de zeste de citron et ½ cs de jus de citron par personne. Salez et ajoutez une généreuse quantité de poivre noir. Ajoutez le beurre, la moitié du cerfeuil, la moitié de la ricotta au citron et l'orzo à la poêle contenant l'oignon rouge et les champignons, puis mélangez bien.

Tip: NEW Ricotta is heerlijk romig van smaak. Maar, wist je dat het eigenlijk een hele magere kaas is én weinig zout bevat? Het bevat maar liefst 90-95% minder zout en veel minder calorieën. Lekker én gezond dus!

Servir
4

Servez l'orzo sur les assiettes et garnissez-le du reste de ricotta au citron. Saupoudrez-le à votre goût du reste de cerfeuil, d'estragon et du reste de zeste de citron. Arrosez-le du reste de jus de citron à votre convenance.

Tip: Dragon heeft een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef het eerst voordat je het toevoegt.