HelloFresh
topBanner
Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Met kastanjechampignons, koriander en pinda’s

Lees meer

Dit smaakvolle oosterse noedelgerecht is zowel zoet als pittig. De kokosrasp geeft het gerecht zijn zoete smaak, terwijl de rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger. Je maakt hierbij zelf een saus van bruine suiker, sojasaus en wittewijnazijn waardoor alle smaken mooi samenkomen.

Labels:OriginalLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

½ stuks

Rode peper

2 cm

Verse gember

200 g

Kastanjechampignons

300 g

Chinese kool

⅔ pak

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gemalen citroengras

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

10 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Bruine suiker

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de rode ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp met een fijne rasp. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de eventuele grotere champignons kleiner. Snijd de Chinese kool in reepjes.

2

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de rode ui, gember, rode peper en het citroengras 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur (zie tip). Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en wittewijnazijn toe.

4

Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de koriander fijn.

5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de koriander, overige pinda’s en de overige kokosrasp.