Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Varkenshaas
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Groene currykruiden
90 ml
Kokosmelk
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
50 gram
Sugarsnaps
5 gram
Verse koriander
25 gram
Vegetarische kroepoek
½ stuk(s)
Turkse groene peper
100 gram
Amchoi
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisinsaus (zie Tip). Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd in reepjes.
Tip: Heb je geen ketjap in huis? Vervang het dan door sojasaus.
Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven een kleine kom. Snijd de rest van de limoen in partjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en Turkse groene peper 2 minuten (zie Tip). Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Snijd ondertussen de koriander grof.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan naar smaak sambal toe in deze stap.
Voeg vervolgens de sugarsnaps en de stelen van de amchoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. Voeg hierna de vissaus en het limoensap toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de udonnoedels en de bladeren van de paksoi toe, roer ze door de curry en kook nog 3 minuten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas zonder marinade in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot hij gaar is. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan.
Snijd de varkenshaas in fijne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaasplakken op de curry. Garneer met de koriander en de eventueel overige limoenpartjes. Serveer met de kroepoek.