Oost-Aziatische stijl curry met gemarineerde varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oost-Aziatische stijl curry met gemarineerde varkenshaas

Oost-Aziatische stijl curry met gemarineerde varkenshaas

met verse udonnoedels, paksoi, sugarsnaps en kroepoek

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Vis
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

50 gram

Sugarsnaps

5 gram

Verse koriander

25 gram

Vegetarische kroepoek

½ stuk(s)

Turkse groene peper

100 gram

Amchoi

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)794 kcal
Energie (kJ)3320 kJ
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels6.6 g
Eiwitten37.1 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Varkenshaas marineren
1

Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisinsaus (zie Tip). Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd in reepjes.

Tip: Heb je geen ketjap in huis? Vervang het dan door sojasaus.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven een kleine kom. Snijd de rest van de limoen in partjes.

 

Bakken en snijden
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en Turkse groene peper 2 minuten (zie Tip). Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Snijd ondertussen de koriander grof.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan naar smaak sambal toe in deze stap. 

Curry maken
4

Voeg vervolgens de sugarsnaps en de stelen van de amchoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. Voeg hierna de vissaus en het limoensap toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de udonnoedels en de bladeren van de paksoi toe, roer ze door de curry en kook nog 3 minuten.

 

Vlees bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas zonder marinade in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot hij gaar is. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in fijne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaasplakken op de curry. Garneer met de koriander en de eventueel overige limoenpartjes. Serveer met de kroepoek.