Ontbijtcake met banaan

Ontbijtcake met banaan

en walnoten

Beoordeeld met 3.1 / 4
Lees meer

Een gezonde variant op de klassieke verjaardagscake

Allergenen:EiNotenGlutenbevattende granenPinda's
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

2 stuks

Banaan

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

25 g

Walnoten

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Havermout

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Gele rozijnen

(BevatNoten, Pinda's)

2 tl

Gemalen kaneel

10 g

Lijnzaad

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 stuks

Honing (ZT)

snufje

Zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden
/ per gerecht
Energie (kJ)1946 kJ
Energie (kcal)465 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten60 g
Vezels7 g
Eiwitten14 g
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Prak de bananen in een kom. Voeg de eieren toe en mix met een garde of mixer in ongeveer 1 minuut tot een luchtig beslag.

3

Verkruimel vervolgens de walnoten. Voeg de walnoten, havermout, rozijnen, kaneel, lijnzaad, de helft van de honing en een snufje zout toe aan het beslag en roer door.

4

Schenk het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm met bakpapier en bak de ontbijtcake in 25 - 30 minuten goudbruin in de oven. Test of de ontbijtcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt dan is de ontbijtcake gaar. Haal de cake uit de vorm en besprenkel met de overige honing.