Skip to main content
Patatas bravas met aioli en puntpaprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatas bravas met aioli en puntpaprika

Patatas bravas met aioli en puntpaprika

en voor ouders: omelet met geitenkaas en rode peper

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met andere gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je ze met pikante tomatensaus, een omelet met geitenkaas en puntpaprika.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3667 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten59.3 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels11.9 g
Eiwitten29.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Koekenpan
Garde

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met een scheutje olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Haal het deksel van de pan en bak 15 minuten verder.

Paprika bakken
2

Leg de puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng flink op smaak met zout (zie Tip). Rooster 10 - 15 minuten in de oven, of tot de puntpaprika's donker beginnen te kleuren. Schep halverwege om.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de puntpaprika's op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de puntpaprika's.

Specerijen snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Saus maken
4

Verhit een klein scheutje olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes indikken. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus en breng op smaak met peper en zout.

Omelet maken
5

Voeg de helft van de eieren toe aan een kom (voor de kinderen). Voeg de overige eieren toe aan een andere kom (voor de ouders). Breng beide op smaak met peper en zout. Voor de ouders: kluts de eieren met een scheutje melk, de geitenkaas en de rode peper. Voor de kinderen: kluts de eieren met een scheutje melk. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en schenk het ene eimengsel in de pan. Bak de omelet in 5 - 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Herhaal met het andere eimengsel.

Serveren
6

Serveer de aardappelen en omelet over borden. Voor de ouders: Verdeel de tomatensaus en aioli over de aardappelen. Serveer met de groene puntpaprika. Voor de kinderen: snijd de rode puntpaprika in kleine stukken en serveer naast de patatas bravas. Serveer de overige tomatensaus en aioli er apart naast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade