Skip to main content
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad

Receptontwikkelaar Babette: "Door tahin te combineren met de gemberwoksaus en bulgogi krijg je een heel smaakvolle en romige saus voor de noedels!"

Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix met witte kool

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Sesamzaad, Gluten, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Vis)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3696 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten100.6 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten36.2 g
Zout4.4 g
Trans Fat0.1 g
Pan
Wok of hapjespan
Kom

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de noedels in 3 - 4 minuten beetgaar.
  • Houd 50 ml kookvocht per persoon apart.
  • Giet de rest af en leg de noedels terug in de pot.
Knoflook persen
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Bak, wanneer de olie goed heet is, het gehakt met de knoflook 2 minuten. 
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 - 6 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Meng in een kom de tahin met de woksaus met gember, de bulgogisaus, de wittewijnazijn, het achtergehouden kookvocht, de sojasaus en wat pikante rode saus naar smaak (zie Tip). 
  • Voeg de saus toe aan de noedels en meng goed.

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn.
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Verdeel de stir-fry erover. 
  • Garneer met de koriander en het sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders