Noedels met oosters gekruide kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met oosters gekruide kippendij

Noedels met oosters gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

De kippendij is dit recept is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Chinese en Vietnamese keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Labels:
Familie
Familie
Lactosevrij
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

200 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)571 kcal
Energie (kJ)2390 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten16.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper (s) 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg groentemix toe. 
  • Voeg de sojasaus (Tip) en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. 
  • Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap toe naar smaak.