De kippendij is dit recept is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Chinese en Vietnamese keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
200 gram
Oosterse wokmix
gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
1.5 el
[Zoutarme] ketjap manis
Pour les nouilles, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Épépinez et émincez le piment rouge. Émincez ou écrasez l’ail.
Faites chauffer l’huile de tournesol dans le wok et cuire le poulet, l'ail et le piment rouge 2 à 3 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez le mélange de légumes. Ajoutez la sauce soja et la sauce soja sucrée, puis poursuivez la cuisson 5 à 7 minutes à couvert. Salez et poivrez.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan samen met de groentemix 1/2 tl sambal per persoon toe aan de wok.
Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.
Pendant ce temps, brisez les nouilles au-dessus de la casserole et, à couvert, faites-les cuire 3 à 4 minutes à feu moyen-vif. Ensuite, égouttez. Ajoutez les nouilles au wok et faites-les sauter 1 minute à feu vif.
Servez le plat sur les assiettes. Ajoutez de la sauce soja sucrée.