Skip to main content
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes

Speciaal ingrediënt in je box! Dit kip-kalkoengehakt is een magerder en eiwitrijker alternatief voor traditioneel gehakt.

Labels:
Eiwitrijk
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Witte kool en wortel

100 gram

Kip-kalkoengehakt

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2455 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten17.1 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels11.4 g
Eiwitten32.9 g
Zout3.3 g
Potassium280.9 mg
Calcium59.2 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
Snijden
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt, de ui, de koolmix, de nasi-bamikruidenmix, de knoflook en de rode peper 4 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Afmaken
3
  • Voeg de paksoistelen toe aan de pan en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de ketjap of zoete sojasaus, de zoete Aziatische saus, de woksaus met gember en de noedels toe. Meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de noedels op diepe borden.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders