Skip to main content
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes

4.2
(330)

Mee Goreng is een heerlijk noedelgerecht uit Indonesië, en is ook populair in Maleisië en Singapore. Traditioneel bestaat het uit noedels, zoetzure saus en vlees, vis of groenten.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Witte kool en wortel

100 gram

Kip-kalkoengehakt

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2480 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten16.9 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten32.8 g
Zout3.4 g
Potassium280.9 mg
Calcium59.2 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Snipper de ui.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar, giet af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, witte kool en wortel, nasi-bamikruidenmix, en mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 4 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Afmaken
3
  • Voeg het gehakt en de paksoistelen toe aan de pan en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de ketjap, zoete Aziatische saus en noedels toe. Meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de noedels op diepe borden.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders