Noedels met gekruide kippendij
met roerbakgroenten en rode peper
Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is de kippendij alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
400 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
200 gram
Noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
40 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
Zelf toevoegen
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de groentemix toe.
- Voeg de sojasaus en het grootste deel van de ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.
- Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten. Bewaar wat van de kookvocht en giet daarna af.
- Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
- Verdeel het gerecht over de borden.
- Voeg ketjap toe naar smaak.