HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Gekruide Kippendij
topBanner
Noedels met gekruide kippendij

Noedels met gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Lees meer

Dit heerlijke Oosterse noedelgerecht zet je binnen 20 minuten op tafel! De kippendij is al voor je gekruid en de groenten zijn vast gesneden.

Labels:FamilieLekker snelKlimaatbewustPopulairLactosevrij
Allergenen:SojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

240 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

400 gram

Groentemix: Paprika, Prei, Peen en Kool

(Kan bevattenSelderij)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

200 gram

Noedels

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Zonnebloemolie

3 el

Ketjap manis

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3222 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3222 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten22.0 g
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten99 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers20.0 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels7.31 g
Vezels7.31 g
Eiwitten39 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de groentemix toe. 
  • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. 
  • Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap toe naar smaak.