Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sojasaus

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2520 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers23 g
Vezels4.8 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Marineren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
2
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette en paprika 6 - 8 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel.
Mengen
3
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Giet de noedels af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt bijvoorbeeld je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine.