HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStoemp Met Chinese Kool En Kokosmelk
topBanner
Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van bosui

Lees meer

Vandaag geen gewone stoemp, maar eentje met een Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Labels:Veggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Chinese kool

⅔ zakje(s)

Groene currykruiden

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

6 stuk(s)

Bosui

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

30 ml

Kokosmelk

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Witte miso

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2689 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11 g
Eiwitten17 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool samen met per persoon: 1 tl groene currykruiden 6 - 7 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.

3

Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de bosui in grove ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan als waar je de Chinese kool in hebt gebakken. Bak de bosui 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen samen af en houd de eieren apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.

5

Pel de eieren en snijd doormidden.

6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met bosui over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gebakken uitjes.