Skip to main content
Tonijnsteak met sesamkorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus

Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus!

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat: Vis)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Kimchisaus

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Bimi broccoli

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Mosterd, Soja, Ei)

Zelf toevoegen

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3646 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels7.1 g
Eiwitten39.6 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Kom
Wok met deksel
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Bren water aan de kook in een ruime pot. Kook de rijst 8 - 9 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd een klein deel van het groene gedeelte van de lente-ui in fijne ringen ter garnering. Snijd de overige lente-ui in stukken van 2 cm. Rasp de wortel. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur. Bak de lente-ui, wortel en knoflook 4 - 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kom de bouillon met de wittewijnazijn, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), suiker, sojasaus, de helft van de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de helft van de Koreaanse kruiden en sambal naar smaak. 

Broccolini bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Bak de broccolini 4 - 5 minuten. Blus af met een scheutje water en de overige kimchisaus. Dek de pan af en stoom 4 - 5 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Vis bakken
4

Meng in een diep bord 2/3 van het sesamzaad met de overige Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Dep de tonijnsteak droog met keukenpapier en wentel door het sesamzaad. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de tonijnsteak 2 - 3 minuten per kant.

Afmaken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de rijst en de saus toe. Roer goed door en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan bakken. Voeg de gebakken wortel en lente-ui toe en meng goed door.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en garneer met het overige groene gedeelte van de lente-ui en de koriander. Snijd de tonijnsteak in dunne sneetjes en leg op de rijst. Besprenkel met de sriracha-mayo. Garneer de broccolini met het overige sesamzaad en serveer op een apart bord.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide patatjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

Sweet en sticky noedels met spiegelei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade