Skip to main content
Surf & turf: garnalen en biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano

.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

300 gram

Aardappelen

100 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

5 gram

Verse bieslook

100 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1367 kcal
Energie (kJ)5717 kJ
Vetten93 g
waarvan verzadigd41 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers13 g
Vezels15.2 g
Eiwitten56 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Keukenpapier
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Aardappelstamper
Rasp
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in plakken van maximaal 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn, en meng beide met de dressing.

Tip: Het beste kun je de biefstuk al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen, zodat hij ook van binnen op temperatuur kan komen.

Broccoli bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng in een kom de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Houd de broccoli goed in de gaten en bak ze zo nodig korter of langer: de topjes mogen goudbruin kleuren, maar ze mogen niet verbranden. Is de broccoli eerder klaar dan de rest van de gerechten? Verlaag de oven naar 70 graden en houdt de broccoli warm in de oven.

Puree maken
3

Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de aardappelen met per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk. Stamp met een aardappelstamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook 1 minuut. Voeg de slagroom toe. Rasp de parmigiano reggianio met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de slagroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus indikken tot de gewenst dikte. Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.

Tip: De saus is vrij dun. Wil je hem liever wat dikker hebben, dan kun je hem inkoken. Houd wel in de gaten dat de kaas niet aanbrandt.

Bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk in de pan en bak in 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Snijd de biefstuk in plakken en leg deze samen met de garnalen naast de puree. Giet de saus over de biefstuk en garnalen en garneer met de rest van bieslook. Serveer de broccoli en cherrytomatensalade erbij.

Tip: Let erop dat je de biefstuk tegen de draad in in plakken snijd. Dit levert een malser hapje op.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokosgarnering en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, patatjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

Teriyaki noedels met garnalen en witte kool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade