Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ head

Botersla

80 gram

Vegetarische runderstukjes

½ stuk(s)

Mango

1.32 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Sojascheuten

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Gezouten pinda's

70 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers25 g
Vezels4.5 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte bosui ringen en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pan. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Groenten snijden
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein.
  • Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper, zout en de helft van het groene gedeelte van de bosui. Meng de botersla erdoor.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus en de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Hak ondertussen de pinda's grof.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Leg alle salade aan de ene kant van het bord.
  • Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met marinade bij de rijst en leg de mangostukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's en overige bosuiringen.