Skip to main content
Kruidige kippenstoof met kokosmelk

Kruidige kippenstoof met kokosmelk

met broccolirijst, courgette en puntpaprika

Piri-piri dankt zijn naam aan het woord voor ‘peper’ in het Swahili. Deze pikante peper komt oorspronkelijk uit Afrika en kan op verschillende manieren worden gebruikt, van sauzen en marinades tot kruidenmengsels.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Broccolirijst

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

90 ml

Kokosmelk

1.5 tl

Piri-pirikruiden

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2370 kJ
Energie (kcal)566 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten44.4 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels8.1 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.8 g
Potassium374.3 mg
Calcium53.5 mg
Iron1.3 mg
Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de bruine rijst 8 minuten.
  • Voeg de broccolirijst toe en kook nog 2 minuten verder. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de courgette en puntpaprika in blokjes.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Snijden
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gemberpuree, courgette en puntpaprika 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de kip in stukken van 2 bij 2 cm.
  • Voeg de kipstukjes toe aan de groenten en bak, afgedekt, nog 2 - 4 minuten mee.
Saus maken
3
  • Haal het deksel van de sauteerpan en voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en kokosmelk toe. Laat nog 4 - 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg wat van de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe.
Serveren
4
  • Serveer de rijst over de borden.
  • Schep de stoof ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders