Skip to main content
Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en patatjes
Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en patatjes

Veggie gehaktballetjes met geroosterde groenten en patatjes

met witte kaas, kruidendressing en Midden-Oosterse kruiden

Door de paprika's in de oven te roosteren, wordt hun smaak dieper en passen ze perfect bij verse kruiden en hartige specerijen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Haver
Soja
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Witte kaas

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager®

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2827 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten61.5 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten23.6 g
Zout2.1 g
Potassium99.9 mg
Calcium22.8 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten kruiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in kwarten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Snijd de aubergine in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de groenten toe aan een grote kom. Voeg de krieltjes, de Midden-Oosterse kruidenmix en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Mengen
2
  • Verdeel de groenten en krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Snijd de verse kruiden fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de helft van de honing en de helft van de wittewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Vegetarische gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische gehaktballetjes 5 - 6 minuten. Draai regelmatig om.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water, de overige honing en de overige wittewijnazijn toe. Laat 1 minuut indikken.
Serveren
4
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas.
  • Verdeel de traybake en de gehaktballetjes met saus over de borden.
  • Garneer met de kaas en besprenkel met de kruidendressing.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes