HelloFresh
topBanner
Mexicaanse tostada met kip

Mexicaanse tostada met kip

met een frisse salade van maïs en tomaat

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Pruimtomaat

1 blik

Mais in blik

2 tl

Mexicaanse kruiden

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 pak

Passata

6 stuks

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

100 g

IJsbergsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3496 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Giet de maïs af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de maïs en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortillas over een ovenrooster met bakpapier en bak 2-3 minuten in de oven.

3

Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortillas en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes en snijd de bladpeterselie fijn.

4

Meng de ijsbergsla, overige maïs en overige tomaat en helft van de peterselie in een saladekom.Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en knijp er een limoenpartje per persoon over uit.Serveer de tostadas met de overige limoen en garneer met de overige peterselie.