Skip to main content
Maakkelijke chocolademousse
Maakkelijke chocolademousse

Maakkelijke chocolademousse

4 porties | met amandelschaafsel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De overtreffende trap van chocolademousse? Hemelse modder! Slechts 3 ingrediënten, een evenzo simpel recept en voilà! Er staat een goddelijk lekker nagerecht op tafel om te delen met je meest favoriete tafelgenoten.

Let op: dit recept bereid je tenminste 6 uur of een dag van tevoren.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

300 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

400 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

tl

Zout

3 el

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)1554 kcal
Energie (kJ)6502 kJ
Vetten119.9 g
waarvan verzadigd68.5 g
Koolhydraten99.2 g
waarvan suikers94.5 g
Vezels3.9 g
Eiwitten17.3 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan
Hittebestendige kom
Mengkom
Mixer
Mixer
Koekenpan

Instructies

1
  • Breng een laagje water aan de kook in een pot.
  • Draai het vuur laag en zet een hittebestendige kom op de pot (zie Tip). Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Smelt de chocoladedruppels al roerend in de kom en voeg een snuifje zout toe.
  • Houd de chocolade vloeibaar tot je hem gebruikt in stap 3.

Tip: Gebruik een kom die groot genoeg is om uiteindelijk de mousse in te maken.

2
  • Voeg de room en suiker toe aan een kom (zie Tip).
  • Klop met een mixer luchtig en lobbig, maar niet helemaal stijf.

Tip: Zorg dat de room én de kom goed koud zijn voordat je gaat kloppen. Dan heb je minder kans dat de room gaat schiften en wordt hij mooi luchtig.

3
  • Haal de kom met gesmolten chocolade van de pan (pas op: heet!).
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de slagroom door de chocolade tot er geen klontjes meer zijn. Herhaal tot de slagroom op is.
  • Schep de chocolademousse in kleine glaasjes of in een grote serveerschaal, dek af en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
4
  • Haal de chocolademousse ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Rooster ondertussen het amandelschaafsel goudbruin in een pan op hoog vuur.
  • Garneer de chocolademousse met het amandelschaafsel en serveer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio
Rijsttaart met verse slagroom

Rijsttaart met verse slagroom

+/- 12 stukken
Veggie + Protein - Penne met rundergehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne met rundergehaktballetjes als extra

met aubergine-roomsaus en semi-gedroogde tomaten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Avec du quinoa jaune et du houmous aux brocolis
Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

Orzo met knoflookgarnalen, courgette, verse kruiden en amandel

À la courgette, aux herbes fraîches et aux amandes
Bulgur-linzensalade met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

Bulgur-linzensalade met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

Avec de l’avocat et des amandes effilées
Verse spaghetti met prei en spek

Verse spaghetti met prei en spek

met romige saus van bospaddenstoelenpesto
Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanille-yoghurt, gebakken appel en amandel
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm
Double protein - Dubbele kipfilet in champignonroomsaus

Double protein - Dubbele kipfilet in champignonroomsaus

met krieltjes en rauwkostsalade
Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

Veggie + Protein - Bulgur-linzensalade met kogelbiefstuk als extra

met little gem, avocado en feta
Feestelijke beenham met haricot verts in spek

Feestelijke beenham met haricot verts in spek

met aardappelpuree en geroosterde appel en peer
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus