Eieren worden veelzijdig gebruikt in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
½ bosje(s)
Lente-ui
10 gram
Witte miso
(Bevat: Soja, Tarwe)
70 gram
Maïs in blik
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat: Tarwe, Gluten)
20 gram
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
½ stuk(s)
Paksoi
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zonnebloemolie
300 ml
Zoutarme runderbouillon
½ tl
Wittewijnazijn
1 el
Ketjap of zoete sojasaus
naar smaak
Pikante rode saus
Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een steelpan voor het ei. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui samen met de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten al roerend.
Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, wittewijnazijn, de bouillon en de helft van de ketjap toe. Proef en voeg sambal toe naar smaak. Kook het ei in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en spoel af met koud water. Pel het ei.
Verhit ondertussen een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Zet het deksel op de pan en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten verder. Voeg de overige ketjap toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of sauteerpan. Schep goed om en bak 2 - 4 minuten al roerend, of tot de noedels gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
Snijd de varkenshaas in sneetjes. Serveer de ramen over diepe borden of kommen. Verdeel de mais, varkenshaas en het ei erover. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.