Locro de papa met een twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Locro de papa met een twist

Locro de papa met een twist

met zoete aardappel, courgette en witte kaas

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

125 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.99 tl

Paprikapoeder

2.5 gram

Verse koriander

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

10 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)781 kcal
Energie (kJ)3268 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers23 g
Vezels14.6 g
Eiwitten28 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon voor 350 ml water en de helft van de witte kaas. Wat je overhoudt van de witte kaas is heerlijk in een salade de volgende dag.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege het gemalen komijnzaad en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip). Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak de cashewstukjes grof.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met het bruine broodje.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Voornamelijk door de aardappelen en groenten.