HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinzensalade Caprese
topBanner
Linzensalade caprese

Linzensalade caprese

met geroosterde paprika en pesto-vinaigrette

Lees meer

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Lekker snelCaloriebewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SulfietEiLupineMosterdSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Tomaat

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

1 blik(ken)

Linzen

40 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Balsamicoazijn

(BevatSulfiet)

40 gram

Serranoham

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1870 kJ
Energie (kcal)447 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de paprika in reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Roerbak de paprikareepjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de paprika nog 8 - 10 minuten stoven op zacht tot middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes. Snijd de mozzarella en de andere helft van de tomaten in dunne plakjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof.

3

Giet de linzen af. Meng in een saladekom 1/2 blik linzen per persoon met de rucola en veldsla, de helft van het basilicum, de blokjes tomaat en de pesto vinaigrette. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de linzensalade over de borden met daarover de paprikareepjes en de serranoham. Leg per bord wat plakjes tomaat en mozzarella om en om naast de salade. Garneer met het overige basilicum, peper, zout, 1/2 el balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak.