Linguine met parmigiano-mascarponesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met parmigiano-mascarponesaus

Linguine met parmigiano-mascarponesaus

met spinazie en venkel

Wist je dat linguine het Italiaanse woord is voor tongetjes?

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

90 gram

Linguine

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)660 kcal
Energie (kJ)2763 kJ
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels8.5 g
Eiwitten26.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de harde kern en snijd het witte gedeelte van de venkel in fijne reepjes.
  • Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart.

Tip: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Koken en bakken
2
  • Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, bewaar 2 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1/2 zakje vadouvan per persoon 1 - 2 minuten.
  • Voeg de venkel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon en de spinazie toe en stoof 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
Mengen
3
  • Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de pan met groenten.
  • Voeg de parmigiano reggiano en mascarpone toe en meng goed door.
  • Rasp de schil van de citroen. Pers 1/2 el citroensap per persoon.
  • Besprenkel de pasta met het citroensap, voeg per persoon 1 tl citroenrasp toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Snijd de eventuele overige citroen in partjes en serveer erbij.
  • Garneer het gerecht eventueel met het fijngesneden venkelloof.